Veelgestelde vragen

Vragen aan de Klantenservice

Voor bestellingen binnen Nederland berekenen wij €5,95. Uitgezonderd zijn pakketten vanaf 24 KG (vooral grote hangende bokszakken), hiervoor rekenen wij €9,95 tot 32 KG, €19,95 tot 80 KG en €39,95 boven de 80 KG aan verzendkosten. Voor een overzicht van alle verzendkosten naar andere landen verwijzen we je graag door naar de pagina verzendkosten en levering. Daar vind je alle informatie over verzendkosten en levertijden.
De levertijd van je bestelling hangt van het afleveradres (land van bestemming) af. Zendingen binnen Nederland en België worden normaal gesproken de volgende dag geleverd (zondag uitgezonderd) indien voor 22:00 besteld, en voor bokspalen is dit 21:00. Voor een compleet overzicht van alle levertijden verwijzen we je graag door naar de pagina verzendkosten en levering. Daar vind je alle informatie over levertijden en verzendkosten.
In principe zijn er 3 afleverpogingen, dus mocht je niet thuis zijn, geen paniek. Ook kan de zending bij de buren afgeleverd worden. In het geval van bokspalen en bokszakken is het soms niet wenselijk dat de buren dit in ontvangst nemen. Je kunt altijd even een briefje ophangen en aangeven dat je niet wilt dat het bij de buren geleverd wordt. Ook kun je bij afwezigheid op een briefje aangeven dat de koeriers het bijvoorbeeld in de tuin of onder een afdak kunnen plaatsen.
Het komt soms voor dat 1 doos wel geleverd wordt en de ander op een later tijdstip of zelfs een dag later geleverd wordt. Dit kan komen doordat er gebruik is gemaakt van 2 koeriersdiensten of in het geval van bokspalen de 2 dozen in het sorteerproces bij GLS uit elkaar zijn gehaald, omdat 1 van de 2 dozen een afwijkende maat heeft en op een andere sorteerband terecht komt.
Als je een bestelling wilt wijzigen of annuleren dan kan je contact met ons opnemen via het contactformulier of bel ons even via 0031 (0)85 888 1015.
Alle instructies voor het retourneren van je zending vind je op de pagina retourneren. Daar vind je ook het retoursformulier. Zodra we het retoursformulier van je hebben ontvangen, krijg je verdere instructies voor het retour sturen van je pakket.
Dat is heel vervelend. Kan het zijn dat de e-mail met Track&Trace code in je 'Ongewenste e-mail' of 'Spam' folder terecht is gekomen? Als dat niet het geval is, dan raden we je aan om even contact met ons op te nemen via het contactformulier of bel ons even via 0031 (0)85 888 1015.
We vinden het erg vervelend om te horen dat je niet tevreden bent met onze producten of onze service. We willen er uiteraard alles aan doen om het goed met je te maken. Laat ons via het contactformulier weten wat precies je klacht is en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Hoe meer gegevens je invult, hoe beter we je kunnen helpen.
Kom je er toch niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken ?, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@ramfightinggear.com of gewoon een whatsapp sturen. Wij helpen jou graag!!!

Vragen over bokspalen

Het voordeel van een bokspaal is dat je deze kunt verplaatsen waar en wanneer je maar wilt. In tegenstelling tot een bokszak kun je een bokspaal ook vullen naar het gewicht wat voor jou het beste is. Ook hoef je geen gaten te boren in muren of plafonds.
De Bokspaal wordt geleverd in twee dozen. De voet met een flexibel tussenstuk en in de andere doos het stootgedeelte.
Bij het stootgedeelte zit een beschrijving hoe je de bokspaal in elkaar moet zetten. Ook kun je op de productpagina de video bekijken, hier zie je duidelijker hoe je de bokspaal in elkaar zet.
Als de rubberen plugjes eenmaal vastzitten lijkt het onmogelijk ze er weer uit te halen. Met een schroevendraaier aan de zijkant van het dopje kun je ze er zo uit wippen. Lukt dit niet dan kun je de schroevendraaier een stukje in het dopje steken en eruit trekken.
In de voet zit een opening die eenvoudig te vullen is tot wel 150 kg. Wij raden zand of fijn grind aan. Water kan ook, maar is minder stabiel en zodra er een kleine opening ergens in de voet zit, zal het gaan lekken.
Op de meeste ondergronden blijft de bokspaal op zijn plek. Uiteraard wel afhankelijk van hoe hard jij stoot en trapt. Bij een gladde ondergrond kun je een anti-slip matje gebruiken, waardoor van zijn plek bewegen haast onmogelijk wordt. Deze matjes zijn voor een paar euro te koop bij een blokker etc.
De bokspaal kun je verplaatsen door aan de voet te trekken of de voet te laten rollen. Trek nooit aan het stootgedeelte.
De RAM XL palen hebben een grotere diameter en zijn dus nog breder. Daarom is er nog meer raakoppervlak, wat veel gebruikers erg prettig vinden. Kwalitatief is er geen enkel verschil.
Deze zijn identiek, alleen het logo is verschillend.

Vragen over handschoenen

Wanneer je nog niet zoveel ervaring en techniek hebt raden we je aan om (kick)bokshandschoenen te gebruiken. Deze kun je zowel gebruiken tegen een bokspaal als bokszak en je kunt hiermee ook sparren tijdens training. (Kick)bokshandschoenen hebben een dikke foam padding waardoor je altijd goede bescherming hebt, ook voor je duim. Bokszakhandschoenen hebben vaak een open duim en een minder dikke padding. Dit geeft zeker meer gevoel tijdens stoten, maar zorgt ook voor meer kans op blessures als je geen goede vuist maakt. Wanneer je bokszakhandschoenen op een bokspaal of bokszak gebruikt, is de kans aanwezig dat je niet goed slaat, bijvoorbeeld schuin of met je duim de zak raken. Dit kan vervelende blessures opleveren. Als je wat meer ervaring en techniek hebt kun je ook bokszakhandschoenen gebruiken voor op de bokspaal of bokszak zo blijven je (kick)bokshandschoenen bespaard. Doordat bokszakhandschoenen minder dik zijn kun je gerichter trainen en je op je techniek focussen.
Bokszakhandschoenen zijn alleen geschikt om te gebruiken tegen een bokspaal of een bokszak, dit vanwege de dunnere padding in de handschoenen. Ook hebben bokszakhandschoenen vaak een open duim om een goede vuist te maken. Als je nog nooit gestoten hebt met handschoenen kan dit blessures opleveren wanneer je verkeerd tegen de bokspaal of bokszak slaat. (Kick)bokshandschoenen kun je gebruiken tegen een bokspaal of bokszak, en je kunt hiermee sparren.. De dikke laag foam padding en de dichte duim zorgen voor een goede bescherming van je handen. Een ander verschil tussen bokszakhandschoenen en (kick)bokshandschoenen is dat boskzakhandschoenen verschillende maten heeft, bijvoorbeeld: s,m,l, of xl, bij (kick)bokshandschoenen wordt dit aangegeven in gewicht, aangegeven in ounce, bijvoorbeeld: 8oz, 10oz ,12oz ,14oz en zo verder.
Nee, liever niet. Bokszakhandschoenen zijn alleen geschikt om te gebruiken tegen een bokszak of bokspaal. De bokszakhandschoenen zijn gevuld met dunnere padding, waardoor je meer voelt en beter aan je techniek kunt werken. Als je gaat sparren met bokszakhandschoenen is de kans op blessures groot, zowel bij jou als je tegenstander.
De maat van bokshandschoenen is gebaseerd op het gewicht, uitgedrukt in oz genaamd ounce. Omdat elke sporter hoort te trainen met bokshandschoenen die in verhouding staan tot zijn of haar gewicht wordt de maat van de bokshandschoenen bepaald aan de hand van het lichaamsgewicht van de sporter. Hierbij kan als uitgangspunt worden genomen dat voor elke 5-6 kg lichaamsgewicht 1 Oz wordt berekend.
 • 6 OZ: wedstrijden, bokszakken, juniormaat (< 35 kg)
 • 8 OZ: wedstrijden, bokszakken, juniormaat (35 - 45 kg)
 • 10 OZ: wedstrijden, bokszakken (45 - 55 kg)
 • 12 OZ: wedstrijden, bokszakken, training (55 - 65 kg)
 • 14 OZ: bokszakken, sparren, training (65 - 85 kg)
 • 16 OZ: bokszakken, sparren, training (75 - 90 kg)
 • 18 OZ: bokszakken, sparren, training (85 - 100 kg)
 • 20 OZ: bokszakken, sparren training (> 95 kg)
 • XS: kleine kinderhand
 • S: kinderhanden, kleine dameshand
 • M: dameshand, kleine herenhand
 • L: normale herenhand
 • XL: grote herenhand
 • XXL: zeer grote herenhand

Vragen over bokszakken

Het voordeel van een bokszak is dat je deze kunt ophangen en er niets op de grond staat. Een bokszak is in vele maten verkrijgbaar en vooral de grote zware zakken hangen zeer stabiel. Ook zijn de prijzen van de meeste bokszakken een stukje lager. Wel is het zo dat je zult moeten boren in een muur, plafond of balk, het redelijk veel herrie kan maken tijdens gebruik en je uiteraard de zak niet makkelijk kunt verplaatsen.
Al onze bokszakken worden geleverd met een ophangketting met een lengte van 30 cm
Een ketting en een plafondbeugel of muursteun heb je nodig om de bokszak aan op te hangen. De ketting wordt geleverd bij de bokszak, een muursteun of ophangbeugel dien je apart te bestellen.
Nee, zonder swivel kan de bokszak prima gebruikt worden. De swivel zorgt er voor dat de bokszak vrij kan ronddraaien waardoor er minder krachten op de bokszak komen te staan. Een swivel moet dus niet maar je verlengt hiermee wel de levensduur van de bokszak. Een swivel bevestig je tussen de ketting en het ophangsysteem.
Nee, zonder veer kan de bokszak prima gebruikt worden. De bokszak veer vangt de schokken op en werkt geluiddempend doordat de schokken geabsordeerd worden door de veer. Een bokszak veer moet dus niet maar kan zeker handig zijn als het gehorig is. De bokszak veer bevestig je tussen de ketting en het ophangsysteem.
Dit kan op verschillende manieren. Er zijn muurbeugels, plafondbeugels, haken etc. Gebruik M8 houtschroeven of M8 keilbouten, en hang een bokszak nooit op aan een gipsplaten plafond. Belangrijkste is om de zak niet te hoog maar ook zeker niet te laag op te hangen. Meestal is het beste om de bovenkant 10 cm hoger dan je eigen lengte op te hangen. Maar let op, als je meer ketting nodig heb om de zak op de juiste hoogte op te hangen, zal de bokszak steeds meer gaan zwieren bij gebruik. Als het plafond te hoog is, gebruik dan liever een muurbeugel.
 • 140 - 180 cm: Een bokszak voor zowel stoten als trappen. Ook is deze bokszak door het gewicht behoorlijk stabiel en zwaait dus niet alle kanten op.
 • 100 - 130 cm: Een bokszak voor alleen stoten. Door het het gewicht hangt deze bokszak nog behoorlijk stabiel.
 • 80 - 90 cm: Een bokszak voor kinderen t/m 12 jaar.
 • 60 - 70 cm: Een junior bokszak voor kinderen t/m 8 jaar.
Ja, dat kan zeker. En dat is vooral voor de buren minder prettig. Het hangt er natuurlijk vanaf waar en hoe je de zak hebt opgehangen, maar het kan behoorlijk doordenderen bij gebruik van de bokszak. Onze bokszak veer kan dit zeker verminderen.
Deze zijn identiek, alleen het logo is verschillend.
Kom je er toch niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken ?, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@ramfightinggear.com of gewoon een whatsapp sturen. Wij helpen jou graag!!!