RAM fighting gear bokspaal

Wij hebben in een korte tijd een zeer grote collectie bokspalen opgebouwd. Er was ook niet heel veel keus in bokspalen. Wij zagen daar wel potentie in. Op veel sportscholen worden nu ook bokslessen gegeven en groepslessen waar ook boksen wordt gebruikt om conditie op te bouwen. Boksen en kickboksen is niet meer alleen voor de echte fanatieke vechter maar ook voor diegene die lekker willen bewegen, meer uithoudingsvermogen willen en een betere conditie willen opbouwen. Een staande bokszak of bokspaal is de ultieme uitkomst voor sportscholen. Je zet de bokspaal neer op de gewenste plek als je hem nodig hebt en na gebruik zet je de staande bokspaal weer aan de kant. Ook voor thuis is een bokspaal ideaal, je hoeft niet te boren en je hebt geen bokszak in het midden van je kamer hangen. We krijgen steeds meer de vraag of een bokspaal ook buiten kan blijven staan. Steeds meer mensen willen buiten bij hun thuis boksen of kickboksen. Een hangende bokszak is dan niet altijd mogelijk in de tuin. Een staande bokszak die je kunt verplaatsen is dan perfect natuurlijk. We raden wel aan de bokspaal onder een afdak te zetten en het liefst afgedekt. Op dit moment hebben wij nog geen speciale hoezen voor onze bokspalen, misschien is dat iets voor in de toekomst. Een beetje regen daar is de bokspaal wel tegen bestand, maar om de bokspaal de hele tijd open en bloot buiten te laten staan raden we af.

De collectie

RAM fighting gear heeft aardig wat verschillende bokspalen, bestaande uit twee hoofdsoorten: De RAM C en de RAM O. De prijzen liggen tussen de 185 euro en de 275 euro. De RAM C is perfect om te stoten en hoge trappen op uit te oefenen. je kunt alleen geen low kicks hier op trainen omdat het stootgedeelte wat hoger begint. Als je alleen wilt boksen is de RAM C goed genoeg voor jou, dit is ook de goedkoopste van de hele collectie van RAM. Behalve de gewone RAM C is er ook een RAM C met scoring zones, deze is te krijgen in het zwart, blauw en rood. Op deze RAM C bokspaal staan de cijfers één tot en met drie zodat jij kunt trainen op het plaatsen van jouw stoten en trappen. In tegenstelling tot de RAM C is de RAM O wel geschikt voor alle stoten en trappen. Het trap-en stootgedeelte begint gelijk vanaf de voet en is een stuk langer en breder. Er is nog een andere variant van de RAM O met een groter logo van RAM erop, genaamd de RAM O2. De RAM O is er ook in extra grote uitvoeringen. De RAM O XL met scoring zones is nog hoger en breder en heeft de cijfers één tot en met twaalf op de body. De cijfers maken de RAM O XL zeer geschikt voor precisietraining. Van alle RAM bokspalen is de RAM O XL de duurste en kost 274,95. De andere XL uitvoering is de RAM CAM O XL, een bokspaal met een unieke stoere camouflage print. Alle bokspalen van RAM zijn gemaakt van sterk kunstleder en zijn gevuld met meerdere lagen EVA foam. Door deze combinatie zal de bokspaal altijd de originele vorm behouden. De voet vul je met zand of fijn grind tot wel 150 kg. Dit hoeft natuurlijk niet zo zwaar, probeer eerst 100 kg, misschien is dat voor jou al goed genoeg.

De concurrentie

Century en Rumble hebben hebben een grote collectie bokspalen, deze prijzen liggen een stuk hoger dan van RAM. De Wavemaster staande bokszak is de bekendste soort bokspaal van Century en in verschillende modellen te krijgen. Zo is er de Kid Kick Wavemaster speciaal voor kinderen voor 200 euro, en de duurste uit de collectie van Century, de Wavemaster 2XL Pro staande bokszak voor 540 euro. Rumble heeft ook een staande bokszak voor kinderen, deze bokspaal is al gevuld met zand en te krijgen in stoere camo prints. Bijna alle bokspalen van Rumble zijn verstelbaar. Een nadeel hiervan is dat bij deze bokspalen het trap-en stootgedeelte niet zo heel groot is. Century en Rumble verkopen zeker mooie bokspalen maar uiteraard betaal je ook voor de naam en is dit zeker geen juiste prijs/kwaliteit verhouding. Voor een stuk minder geld kun je een bokspaal kopen van een ander merk, bijvoorbeeld RAM ;-), met dezelfde kwaliteit of zelfs beter. Tuf Wear en Victory Sports hebben beide een bokspaal in de collectie waar je geen low kicks op kunt trainen, net als de RAM C. Victory Sports heeft ook nog een staande bokszak deze is te vergelijken met de RAM O.

Conclusie

Onze conclusie is dat RAM fighting gear veel keus heeft, de bokspalen een zeer scherpe prijs hebben en dat je echt kwaliteit krijgt voor je geld. Natuurlijk zijn wij bevooroordeeld maar we kijken ook naar de feiten. Dat lijkt ons genoeg reden om een RAM staande bokspaal te kopen toch? Wil je onze vechter eens in actie zien met een RAM bokspaal check dan ons YouTube kanaal HIER. Ga naar onze verkooppartner Fightplaza voor een uitgebreide collectie bokspalen / staande bokszakken.

324,95
329,95
339,95
Kom je er toch niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken ?, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@ramfightinggear.com of gewoon een whatsapp sturen. Wij helpen jou graag!!!
Hé sportieveling, als je onze site gebruikt krijg je van ons cookies. Klik op OK als je dat goed vindt.