BOB Boksdummy

Een staande bokspaal met een stootgedeelte in de vorm van een mensenlichaam wordt een boksdummy of boks pop genoemd. Het lichaam van de dummy is vaak in huidskleur, voorheen was het zwart en niet zo gedetailleerd als nu. Een boksdummy geeft jou nog meer het gevoel dat je echt aan het sparren bent, zo kan jij je focussen op de vitale plekken van het lichaam zonder zelf een stoot of trap te verwachten, hoe leuk is dat. Bijna alle boksdummy’s worden BOB genoemd wat boxing opponent body betekent. Net als de bokspaal is een boksdummy verplaatsbaar, je hoeft niet te boren in je muur of plafond. In boksdummy’s is niet zo heel veel keus. Er zijn maar een aantal merken die ze in de collectie hebben, waaronder wij RAM fighting gear. Onze verkooppartner Fightplaza verkoopt onze dummy’s maar ook bokspoppen van andere merken. Ga snel naar de collectie boksdummies / bokspoppen van fightplaza.

RAM fighting gear

Naast de bekende staande bokspalen heeft RAM fighting gear ook diverse boksdummy’s in het assortiment. De RAM BOB verstelbare bokspaal dummy is een boks pop met een lichaam dat in hoogte verstelbaar is. Zo kan elke gebruiker de dummy op de gewenste hoogte zetten. Dat kan zeker handig zijn als meerdere mensen de dummy gebruiken, echter is er één nadeel, het stootgedeelte is wel een stuk kleiner dan de andere boksdummy’s. Deze RAM BOB heeft wel een ander leuk detail, namelijk een gemeen gezicht, hierdoor krijg jij nog meer zin om BOB een lesje te leren. De RAM BOB XL staande bokspaal dummy heeft dezelfde prijs als de bovengenoemde verstelbare BOB. Het lichaam van de BOB Xl is een stuk groter, hierdoor is het dan ook geen gemis dat deze boks pop niet in hoogte verstelbaar is. De RAM BIG BOB XL staande bokspaal dummy is de duurste uit de collectie van RAM en is dat ook zeker waard. De BIG BOB XL mag zich toch echt wel de koning onder de bokspalen en boksdummy’s noemen. Deze boks pop heeft een extra groot lichaam en is ijzersterk. Alle boksdummy’s van RAM fighting gear zijn gemaakt van de beste materialen, van binnen hoogwaardig pu materiaal met daaromheen zeer stevig rubber. Door deze combinatie voelen de BOB boksdummy’s zeer realistisch aan. De RAM boksdummy’s hebben een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, en weet je dat je echt waar krijgt voor je geld.

De concurrentie

Zoals eerder vernoemd is er niet heel veel keus in boksdummy’s. Bij Century liggen de prijzen van een boksdummy net als van een bokspaal een stuk hoger. Bijna alle boks poppen hebben een groot lichaam en zijn verstelbaar, wat ook een nadeel kan zijn. Als je de boks pop op de twee hoogste standen zet en je raakt het lichaam hoog dan wordt de dummy minder stabiel en is de kans groot dat het gaat kantelen. Om die reden zijn wij ook niet zo happig op verstelbare dummy’s met een groot lichaam. Century heeft ook een speciale boksdummy voor kinderen, deze is uiteraard lager en heeft een kinderlichaam. Voor deze BOB junior betaal je al snel 400 euro. Century heeft zeker mooie boksdummy’s in de collectie, wij zijn van mening dat je bij Century niet alleen voor de kwaliteit betaalt maar ook voor de naamsbekendheid, dus van een juiste prijs/kwaliteit verhouding kun je niet spreken. Victory Sports heeft ook twee boks poppen in de collectie, één met een zwarte body, en een ander met een mensenlichaam in huidskleur. De prijzen van deze twee bokspoppen ligt tussen de 300 en 380 euro. Naast Century en Victory sports heb je ook nog de Bruce Lee Slam Man, een verstelbare zwart gele boks pop in de vorm van een lichaam zonder de echte kenmerken van een lichaam. Op deze boks pop zitten lampjes die gaan knipperen en je dan moet proberen zo snel mogelijk te raken. De Slam Man is wel een stuk minder stabiel, dus met een beetje kracht sla je deze zo omver. De Slam Man kun je krijgen voor ongeveer 400 euro, wat ons betreft niet de moeite waard.

Tot slot

Een bokszak of bokspaal is ideaal om te trainen maar komt niet in de buurt van een echt mens. Een boksdummy of boks pop is pas het echte werk. Een tegenstander die niet terug slaat, dat is ook wel eens fijn toch. De dummy’s van RAM fighting gear zijn naar onze mening, en ja natuurlijk kijken wij met een ietwat gekleurde bril maar we kijken ook naar de feiten, zeer scherp geprijsd voor wat je krijgt. De boksdummy’s van RAM zijn van hoge kwaliteit en vergeleken met de andere merken een stuk goedkoper. Een boksdummy is wel een stuk duurder dan een hangende bokszak of staande bokspaal. Wat ons betreft is dat het zeker wel waard, realistischer dan dit gaat het echt niet worden. Wil je een review zien van de boksdummy? Check dan HIER ons filmpje op you tube.

Kom je er toch niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken ?, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@ramfightinggear.com of gewoon een whatsapp sturen. Wij helpen jou graag!!!
Hé sportieveling, als je onze site gebruikt krijg je van ons cookies. Klik op OK als je dat goed vindt.