Waarom een binnenhandschoen of bandage?

Bandages of binnenhandschoenen voor onder je bokshandschoenen of kickbokshandschoenen, wat ons betreft zeer essentieel tijdens het beoefenen van een vechtsport. Wat is het verschil en waarom is het zo belangrijk? In dit blogbericht leggen we het verschil uit en waarom het aangeraden wordt het te dragen.

Voorkom blessures

De grootste reden om een boksbandage of binnenhandschoen te gebruiken is omdat het je hand en pols meer bescherming geeft. Je handen en polsen krijgen veel te verduren tijdens een training of wedstrijd. Om blessurevrij te genieten van je sport, of in ieder geval de kans kleiner te maken, raden we aan een bandage of binnenhandschoen te dragen.

Boksbandages

De beste manier om je hand en pols te beschermen is om een bandage te gebruiken. Deze zijn er in 250 cm en in 450 cm, de prijzen variëren vanaf 7 euro tot 13 euro. De bandage van 250 cm wordt vaak gebruikt door kinderen, dames of heren met kleine handen. Deze maat wordt ook wel onder zakhandschoenen en mma handschoenen gebruikt omdat deze handschoenen vaak wat strakker zitten. De grotere bandage van 450 cm wordt aangeraden voor heren met een normale of grotere hand.

Gevorderden en profs

De bandages van 450 cm worden ook veel gebruikt door gevorderden en professionals. Zij hebben het wikkelen goed onder de knie en gebruiken de extra lengte voor de optimale bescherming. Met een bandage kun je je vingers en duim goed vastzetten en kun je je pols extra stevig inpakken. Bandages geven eigenlijk de beste bescherming. Het enige nadeel is dat het inwikkelen wel wat tijd kost, vooral wanneer je ze voor de eerste keren gebruikt. Hieronder een uitleg hoe je de bandages het makkelijkst om kunt doen.

HOE BRENG IK DE BANDAGES AAN?

  • Als eerste moet je de lus van de bandage om je duim doen.
  • Draai de bandage 1-2 keer om je pols, zorg dat je aan de bovenkant van de pols eindigt.
  • Spreid je hand een beetje en doe de bandage als eerst tussen de pink en ringvinger en dan weer terug naar de onderkant van je pols, vervolgens doe je hetzelfde bij de duim en wijsvinger en tussen de rest van de vingers.
  • Wikkel de bandage een aantal keren stevig om je duim.
  • Doe de bandage een aantal keren kruislings om de hand, daarna om je knokkels en als laatste draai je de rest van de bandage om je pols.
  • Maak de bandage dicht door middel van het klittenband.

Is het je nog niet helemaal duidelijk? Check dan HIER ons filmpje op you tube.

Binnenhandschoenen

Het voordeel van een binnenhandschoen is dat je deze een stuk makkelijker aandoet dan bandages. Er zijn verschillende soorten binnenhandschoenen. Je hebt ook binnenhandschoenen met een bandage eraan, zoals de RAM Binnenhandschoenen Neopreen Gel Zwart. Deze bandages zijn een stuk korter dan de losse lange bandage en geven hierdoor minder steun. Deze binnenhandschoenen hebben ook gel op de knokkels voor extra bescherming.

Binnenhandschoenen of bandages

Met alle feiten op een rijtje kunnen we zeggen dat bandages meer bescherming en steun geven aan je pols en hand. Bandages zijn ook over het algemeen een stuk goedkoper dan binnenhandschoenen. Een nadeel is dus wel dat het aanbrengen wat meer tijd kost. Na het wassen is het het beste om de bandage weer netjes op te rollen, zo blijven ze het mooist en gaan ze langer mee. Een binnenhandschoen trek je aan en je bent klaar en geen gerol na het wassen. Voor de beste bescherming kies je voor bandages, voor iets mindere bescherming en gemak kies je voor een binnenhandschoen.

De juiste keuze

Nu heb je alle informatie om de juiste keuze te maken. Ga jij voor een bandage of een binnenhandschoen? Ga snel naar onze verkooppartner Fightplaza voor een ruime collectie bandages en binnenhandschoenen voor boksen.

10,95
7,95
Kom je er toch niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken ?, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@ramfightinggear.com of gewoon een whatsapp sturen. Wij helpen jou graag!!!
Hé sportieveling, als je onze site gebruikt krijg je van ons cookies. Klik op OK als je dat goed vindt.